Prihlásenie užívateľa
Prihlasovacie údaje:
  | Zabudnuté heslo
Zabudnuté heslo
Vyplňte e-mail:
Registrácia bola úspešná

Ďakujeme! Úspešne ste sa zaregistrovali na portáli Ochutnaj.sk.

Nové heslo odoslané

Na Vašu e-mailovú adresu Vám bolo zaslané nové heslo.

Nepodarilo sa prihlásiť

Zadané meno alebo heslo bolo nesprávne.

Užívateľ nie je prihlásený.

Aby ste mohli hlasovať musíte byť prihlásený.

NESPRÁVNE ZADANÁ INGREDIENCIA

Nasledovné ingrediencie z Vášho receptu nie sú v našej databáze:

Prosím používajte ingrediencie z našej databázy. Ak ste ingrediencie v našej databáze nenašli kliknite na tlačítko odoslať. My ingrediencie doplníme a recept Vám v čo najkratšom čase zverejníme.

Registrácia nového užívateľa - prvý krok
* Informácie potrebné na vyplnenie
Prihlasovacie údaje:
*
*
*
*
Registrácia na portáli Ochutnaj.sk je zdarma. Vaše údaje nezneužívame a na Váš email nezasielame spam.
Podmienky používania portálu Ochutnaj.sk:
1.a - Všetky osobné údaje vyplnené pri registrácií budú využívané pre našu potrebu (Najmä kontaktovanie výhercu súťaže) a pre potrebu konkrétnej donáškovej služby na základne Vašej online objednávky. Vaše osobné údaje nebudú poskytované tretím stranám a osobám.
1.b - Registráciou súhlasíte s uverejnením Vášho užívateľského mena, pohlavia a záľub v profile na portáli Ochutnaj.sk a portáli Podlachuti.sk.
1.c - Pre registráciu je potrebne uvádzať pravdivé informácie (meno, priezvisko, adresa bydliska, PSČ, mesto, telefónne číslo, e-mailová adresa) pre správnosť doručenia objednávky a pre správne a rýchle vyhodnotenie súťaže.
1.d - Vykonaná a potvrdená objednávka je záväzná a prípadná vzniknutá škoda pri zadaní nepravdivých údajov bude riešená podľa platných zákonov Slovenskej republiky.
 

Ako pripravíme domácu majonézu alebo alioli

25.12.2013 | 0 komentárov
Ako pripravíme domácu majonézu alebo alioli

Aká je tá správna metóda ako urobiť domácu majonézu? Pripravili sme pre vás techniku vďaka, ktorej si vychutnajte bohatú smotanovosť domácej majonézy.

 

Väčšina ľudí a návodov na domácu majonézu odporúča použiť ručnú metličku. Na vymiešanie môžete použiť ponorný mixér, ktorý je v kuchyni nenahraditeľnou súčasťou. Prečo si recept robiť náročnejším, keď môžeme všetko pripraviť rýchlo a jednoducho?

Ako urobiť chutnú domácu majonézu alebo alioli?

  1. Do úzkej vyššej nádoby (aby sa ponorný mixér dal postaviť na dno) dáme 1 celé vajce,
  2. dolejeme 250 ml oleja (slnečnicový),
  3. posolíme a pridáme cca kávovú lyžičku vinného octu, alebo citrónu.
  4. Ak chcete pripraviť alioli, tak pridajte ešte polovicu väčšieho strúčiku cesnaku.
  5. Ideálne je, aby všetky použité suroviny mali izbovú teplotu.
  6. Ponorný mixér postavíme do nádoby a necháme ho tam približne 1 minútu (aby sa vyrovnali teploty surovín a mixéru).
  7. Šľaháme tak,  že mixér sa stále dotýka dna a keď sa vytvorí majonéza (pár sekundová záležitosť), pomaly ho za stáleho miešania vytiahneme.

A hotovo. Keď vyskúšate túto techniku, už majonézu v obchode nekúpite. Máte skvelú príležitosť pripraviť si vlastnú majonézu do vianočného zemiakového šalátu a prekvapiť tak vašu rodinu.



Komentáre