Prihlásenie užívateľa
Prihlasovacie údaje:
  | Zabudnuté heslo
Zabudnuté heslo
Vyplňte e-mail:
Registrácia bola úspešná

Ďakujeme! Úspešne ste sa zaregistrovali na portáli Ochutnaj.sk.

Nové heslo odoslané

Na Vašu e-mailovú adresu Vám bolo zaslané nové heslo.

Nepodarilo sa prihlásiť

Zadané meno alebo heslo bolo nesprávne.

Užívateľ nie je prihlásený.

Aby ste mohli hlasovať musíte byť prihlásený.

NESPRÁVNE ZADANÁ INGREDIENCIA

Nasledovné ingrediencie z Vášho receptu nie sú v našej databáze:

Prosím používajte ingrediencie z našej databázy. Ak ste ingrediencie v našej databáze nenašli kliknite na tlačítko odoslať. My ingrediencie doplníme a recept Vám v čo najkratšom čase zverejníme.

Registrácia nového užívateľa - prvý krok
* Informácie potrebné na vyplnenie
Prihlasovacie údaje:
*
*
*
*
Registrácia na portáli Ochutnaj.sk je zdarma. Vaše údaje nezneužívame a na Váš email nezasielame spam.
Podmienky používania portálu Ochutnaj.sk:
1.a - Všetky osobné údaje vyplnené pri registrácií budú využívané pre našu potrebu (Najmä kontaktovanie výhercu súťaže) a pre potrebu konkrétnej donáškovej služby na základne Vašej online objednávky. Vaše osobné údaje nebudú poskytované tretím stranám a osobám.
1.b - Registráciou súhlasíte s uverejnením Vášho užívateľského mena, pohlavia a záľub v profile na portáli Ochutnaj.sk a portáli Podlachuti.sk.
1.c - Pre registráciu je potrebne uvádzať pravdivé informácie (meno, priezvisko, adresa bydliska, PSČ, mesto, telefónne číslo, e-mailová adresa) pre správnosť doručenia objednávky a pre správne a rýchle vyhodnotenie súťaže.
1.d - Vykonaná a potvrdená objednávka je záväzná a prípadná vzniknutá škoda pri zadaní nepravdivých údajov bude riešená podľa platných zákonov Slovenskej republiky.
 

Ako pripraviť artičoky?

12.12.2013 | 0 komentárov
Ako pripraviť artičoky?

Artičoka je nielen zelenina, ale aj liečivá rastlina, ktorá vyčistí krv od tuku. Úspešne pôsobí proti vírusom a pomáha pri regenerácii tela. Má špecifickú chuť, ktorú si každý gurmán určite zamiluje! Ukážeme vám spôsob ako si môžete túto chuťovku pripraviť doma.

Ako sa pripravuje?

Artičoky je možné nakladať do sladkokyslého nálevu, zapekať, dusiť, smažiť a obaľovať v cestíčku. Nemá výraznú chuť, je trochu horká, ale skôr neutrálna. Je výborná v talianskej kuchyni, hlavne ako prísada na pizzu, ktorá je pripravovaná pikantne. Príprava čerstvých artičokov môže byť časovo náročná, ale akonáhle to zvládnete, stojí to za námahu.

articoky-recept

Krok 1.

Uchopte hornú časť artičokov pevne, odrežte stonku, tak aby Vám zostala len v dĺžke cca 2,5 cm. Následne stonku olúpte. Ostrým nožom odstráňte špicatý vrchol artičoky 4 cm - 5 cm od vrcholu a vyhoďte - je nekonzumovateľný. Všetky miesta rezu, hneď potierame citrónom. Okvetné lístky v spodnej časti kvetu otrhajte, aby zostalo len kvetné lôžko.

Krok 2.

Lyžicou odstránime strednú časť kvetu. Dôležité je zbaviť sa všetkých chĺpkov, avšak nevyrezávať ich. Mohli by sme prísť o tú najlepšiu časť artičoku. Lyžicou stačí na tie chĺpky zatlačiť, oďdeľujú sa od stredu samé. Môžete to urobiť aj po uvarení, ide to ľahšie. Vznikne nám miska.

Krok 3.

Rozrezaný umytý citrón dajte variť do jemne osolenej vody. Výška hladiny vody v nádobe by mala mať cca 4 cm. Citrón môžete pred varením povytláčať, aby sa do vody dostalo dostatočné množstvo štavy. Táto voda zaistí, aby nám artičoky počas varenia nezhnedli.

Krok 4.

Do takto pripravenej vody vložte artičoky stonkami nahor. Varte na strednom ohni po dobu 40 minút. Ak je potrebné, dolievajte vodu. Artičoka je uvarená, keď sú lístky a stonka mäkké.

TIP:

Ak artičoku chcete na pár dní uskladniť, zabaľte ju do uzavretého igelitového vrecúška a dajte do chladničky. Ak ju už máte očistenú a chcete ju uskladniť len na pár hodín, tak ju namočte do studenej vody s kúskami citrónu a šťavou z neho.



Komentáre