Prihlásenie užívateľa
Prihlasovacie údaje:
  | Zabudnuté heslo
Zabudnuté heslo
Vyplňte e-mail:
Registrácia bola úspešná

Ďakujeme! Úspešne ste sa zaregistrovali na portáli Ochutnaj.sk.

Nové heslo odoslané

Na Vašu e-mailovú adresu Vám bolo zaslané nové heslo.

Nepodarilo sa prihlásiť

Zadané meno alebo heslo bolo nesprávne.

Užívateľ nie je prihlásený.

Aby ste mohli hlasovať musíte byť prihlásený.

NESPRÁVNE ZADANÁ INGREDIENCIA

Nasledovné ingrediencie z Vášho receptu nie sú v našej databáze:

Prosím používajte ingrediencie z našej databázy. Ak ste ingrediencie v našej databáze nenašli kliknite na tlačítko odoslať. My ingrediencie doplníme a recept Vám v čo najkratšom čase zverejníme.

Registrácia nového užívateľa - prvý krok
* Informácie potrebné na vyplnenie
Prihlasovacie údaje:
*
*
*
*
Registrácia na portáli Ochutnaj.sk je zdarma. Vaše údaje nezneužívame a na Váš email nezasielame spam.
Podmienky používania portálu Ochutnaj.sk:
1.a - Všetky osobné údaje vyplnené pri registrácií budú využívané pre našu potrebu (Najmä kontaktovanie výhercu súťaže) a pre potrebu konkrétnej donáškovej služby na základne Vašej online objednávky. Vaše osobné údaje nebudú poskytované tretím stranám a osobám.
1.b - Registráciou súhlasíte s uverejnením Vášho užívateľského mena, pohlavia a záľub v profile na portáli Ochutnaj.sk a portáli Podlachuti.sk.
1.c - Pre registráciu je potrebne uvádzať pravdivé informácie (meno, priezvisko, adresa bydliska, PSČ, mesto, telefónne číslo, e-mailová adresa) pre správnosť doručenia objednávky a pre správne a rýchle vyhodnotenie súťaže.
1.d - Vykonaná a potvrdená objednávka je záväzná a prípadná vzniknutá škoda pri zadaní nepravdivých údajov bude riešená podľa platných zákonov Slovenskej republiky.
 

Stévia - rastlina 300-krát sladšia ako cukor

12.12.2013 | 0 komentárov
Stévia -  rastlina 300-krát sladšia ako cukor

Mnohí z Vás možno vôbec netušia čo to vlastne je. Je to rastlina? ovocie? zelenina? Áno, uhádli ste. Prvá možnosť je správna. Stévia je rastlina, menší krík a je 300-krát sladšia ako bežný biely cukor. Lístky tohto prírodného sladidla majú takmer nulovú kalorickú hodnotu, ktorá je využiteľná ako náhradné sladidlo pre ľudí trpiacich cukrovkou, či obéznych ľudí.

Aký má stévia liečebný účinok pri ochoreniach?

stevia-sladsia-ako-cukor

  • efektívna prevencia pred cukrovkou,
  • pri obezite,
  • žalúdočných a črevných chorobách,
  • zlepšuje trávenie,
  • znižuje krvný tlak,
  • znižuje hladinu cholesterolu v krvi,
  • zlepšuje činnosť mozgu,
  • zabraňuje vytváraniu žalúdočných vredov,
  • tlmí posadnutosť po sladkom.

Sladivé látky stévie sa využívajú:

  • v potravinárskom priemysle ako náhrada za umelé sladidlá,
  • na dochucovanie nápojov,
  • do cukrárenských či mliekarenských výrobkov,
  • do žuvačiek,
  • v produktoch označených ako "light" a "bez cukru".

Nájdete ich aj v kozmetickom priemysle, pre antibakteriálne účinky sa pridáva napr. do zubnej pasty, ale aj šampónu a čistiacich produktov na ošetrenie pokožky, pretože Stevia pomáha ako podporný prostriedok pri ekzémoch či pri liečbe akné.

Žijeme v dobe, kde sa všetko hnojí, všade sa pridávajú konzervačné látky, farbivá, tak sa toho v našom organizme stretne veľa. Tak čo, akú variantu si zvolíte Vy? Cukor, ktorý sa Vám v tele rozloží na chémiu, alebo čisto prírodné sladidlo Stéviu?



Komentáre