Prihlásenie užívateľa
Prihlasovacie údaje:
  | Zabudnuté heslo
Zabudnuté heslo
Vyplňte e-mail:
Registrácia bola úspešná

Ďakujeme! Úspešne ste sa zaregistrovali na portáli Ochutnaj.sk.

Nové heslo odoslané

Na Vašu e-mailovú adresu Vám bolo zaslané nové heslo.

Nepodarilo sa prihlásiť

Zadané meno alebo heslo bolo nesprávne.

Užívateľ nie je prihlásený.

Aby ste mohli hlasovať musíte byť prihlásený.

NESPRÁVNE ZADANÁ INGREDIENCIA

Nasledovné ingrediencie z Vášho receptu nie sú v našej databáze:

Prosím používajte ingrediencie z našej databázy. Ak ste ingrediencie v našej databáze nenašli kliknite na tlačítko odoslať. My ingrediencie doplníme a recept Vám v čo najkratšom čase zverejníme.

Registrácia nového užívateľa - prvý krok
* Informácie potrebné na vyplnenie
Prihlasovacie údaje:
*
*
*
*
Registrácia na portáli Ochutnaj.sk je zdarma. Vaše údaje nezneužívame a na Váš email nezasielame spam.
Podmienky používania portálu Ochutnaj.sk:
1.a - Všetky osobné údaje vyplnené pri registrácií budú využívané pre našu potrebu (Najmä kontaktovanie výhercu súťaže) a pre potrebu konkrétnej donáškovej služby na základne Vašej online objednávky. Vaše osobné údaje nebudú poskytované tretím stranám a osobám.
1.b - Registráciou súhlasíte s uverejnením Vášho užívateľského mena, pohlavia a záľub v profile na portáli Ochutnaj.sk a portáli Podlachuti.sk.
1.c - Pre registráciu je potrebne uvádzať pravdivé informácie (meno, priezvisko, adresa bydliska, PSČ, mesto, telefónne číslo, e-mailová adresa) pre správnosť doručenia objednávky a pre správne a rýchle vyhodnotenie súťaže.
1.d - Vykonaná a potvrdená objednávka je záväzná a prípadná vzniknutá škoda pri zadaní nepravdivých údajov bude riešená podľa platných zákonov Slovenskej republiky.
 

Ako piecť lepšie? Pripravte sa na Vianoce

25.12.2013 | 0 komentárov
Ako piecť lepšie? Pripravte sa na Vianoce

Pri vianočnom pečení je výhodné dodržiavať pravidlá našich starých mám. Nižšie Vám popíšeme nejaké rady, tipy a triky, ktoré možno pomôžu, aby vaše koláčiky na vianočnom stole zažiarili.

 

Základom je príprava cesta

  • dôležité je, aby sme všetky suroviny mali v izbovej teplote,
  • do cesta pridávame štupku soli,
  • múku si vždy preosejeme,
  • ak pridávame do cesta hrozienka a nechceme, aby nám klesli na dno, tak po ich vybratí z vody ich položíme do múky,
  • pri príprave cesta premiešame najskôr suché prísady (prášok do pečiva, múka, cukor) a až potom tekuté,
  • ak sa nám cesto lepí na ruky, stačí si ruky potrieť rastlinným olejom,
  • do kysnutého cesta na lepšie trávenie pridajte malú lyžičku mletého zázvoru,
  • múčnik z treného cesta bude nadýchanejší, ak do cesta pridáme pár kvapiek octu,
  • veľké množstvo vajíčok, môžeme nahradiť aj práškom do pečiva.

Keď veci nejdu tak, ako chceme

  • ak ste to aj Vy niekedy prehnali s pečením a cesto máte priveľmi suché, tak skúste koláč pokvapkať rumom, alebo šťavou z kompótu,
  • ak nám koláč nechce ísť von z plechu, alebo formy položte ho na vlhkú utierku,
  • na zmäknutie medovníčkov dáme do krabičky medzi ne kúsok jablka,
  • dokonalú čokoládovú polevu je najlepšie pripraviť nad parou s pridaním stuženého tuku, alebo masla.

 Ak Vám tieto rady a tipy pomohli a boli pre Vás nové, budeme radi ak tento článok budete zdieľať aj ďalej. Veľmi nás potešite, ak sa podelíte s tipmi, ktoré sme nepoužili v tomto článku a sú nápomocné pri pečení. Najlepšie tipy a triky zaradíme do článku.



Komentáre