Maková bábovka
Doba varenia: 45 minút
Počet porcií: 10 porcie
Ingrediencie
- 250 g Surové vajce
- 230 g Polohrubá múka
- 5 g Vanilkový cukor
- 250 g Práškový cukor
- 1 g Soľ
- 100 ml Čerstvé mlieko
- 100 ml Olivový olej
- 14 g Kypriaci prášok
- 100 g Mak
Postup receptu
- Začneme tak, že si najskôr oddelíme žĺtky od bielok. Do bielok dáme štipku soli a vyšľaháme pekný tuhý sneh.
- Teraz si žĺtka zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom a postupne pridávame mlieko. Keď máme žĺtky vymiešané pridáme k nim múku zmiešanú s práškom do pečiva a postupne pridávame olej.
- Teraz do žĺtok vmiešame vyšľahaný sneh. Dáme piecť do vymastenej formy, ktorú môžeme ešte vysypeme strúhankou. Hotovú bábovku posypeme práškovým cukrom.
Počet porcií: 10
Kalórií: 384
Hodnota jednej porcie |
---|
Tuk: 18 g |
Sacharidy: 46 g |
Bielkoviny: 9 g |
Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.
Maková bábovka
Autor receptu
Julka (223 receptov)
45 min príprava | 45 min varenie | stredná obtiažnosť |
2489 videní | 2 komentáre |
Začneme tak, že si najskôr oddelíme žĺtky od bielok. Do bielok dáme štipku soli a vyšľaháme pekný tuhý sneh.
Teraz si žĺtka zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom a postupne pridávame mlieko. Keď máme žĺtky vymiešané pridáme k nim múku zmiešanú s práškom do pečiva a postupne pridávame olej.
Teraz do žĺtok vmiešame vyšľahaný sneh. Dáme piecť do vymastenej formy, ktorú môžeme ešte vysypeme strúhankou. Hotovú bábovku posypeme práškovým cukrom.
Počet porcií: 10
Kalórií: 384
Hodnota jednej porcie |
---|
Tuk: 18 g |
Sacharidy: 46 g |
Bielkoviny: 9 g |
Super bábovka, len v popise chýba mak, zrejme sa pridáva s múkou...
Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.
Áno, mak sa pridáva s múkou :) Upravíme to za autorku, aby to bolo správne.
Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.