Prihlásenie užívateľa
Prihlasovacie údaje:
  | Zabudnuté heslo
Zabudnuté heslo
Vyplňte e-mail:
Registrácia bola úspešná

Ďakujeme! Úspešne ste sa zaregistrovali na portáli Ochutnaj.sk.

Nové heslo odoslané

Na Vašu e-mailovú adresu Vám bolo zaslané nové heslo.

Nepodarilo sa prihlásiť

Zadané meno alebo heslo bolo nesprávne.

Užívateľ nie je prihlásený.

Aby ste mohli hlasovať musíte byť prihlásený.

NESPRÁVNE ZADANÁ INGREDIENCIA

Nasledovné ingrediencie z Vášho receptu nie sú v našej databáze:

Prosím používajte ingrediencie z našej databázy. Ak ste ingrediencie v našej databáze nenašli kliknite na tlačítko odoslať. My ingrediencie doplníme a recept Vám v čo najkratšom čase zverejníme.

Registrácia nového užívateľa - prvý krok
* Informácie potrebné na vyplnenie
Prihlasovacie údaje:
*
*
*
*
Registrácia na portáli Ochutnaj.sk je zdarma. Vaše údaje nezneužívame a na Váš email nezasielame spam.
Podmienky používania portálu Ochutnaj.sk:
1.a - Všetky osobné údaje vyplnené pri registrácií budú využívané pre našu potrebu (Najmä kontaktovanie výhercu súťaže) a pre potrebu konkrétnej donáškovej služby na základne Vašej online objednávky. Vaše osobné údaje nebudú poskytované tretím stranám a osobám.
1.b - Registráciou súhlasíte s uverejnením Vášho užívateľského mena, pohlavia a záľub v profile na portáli Ochutnaj.sk a portáli Podlachuti.sk.
1.c - Pre registráciu je potrebne uvádzať pravdivé informácie (meno, priezvisko, adresa bydliska, PSČ, mesto, telefónne číslo, e-mailová adresa) pre správnosť doručenia objednávky a pre správne a rýchle vyhodnotenie súťaže.
1.d - Vykonaná a potvrdená objednávka je záväzná a prípadná vzniknutá škoda pri zadaní nepravdivých údajov bude riešená podľa platných zákonov Slovenskej republiky.
 

Zemiakový chlieb (fotorecept)

Nič sa nevyrovná čerstvému, domácemu chlebu. :)
4.8 5
Zemiakový chlieb (fotorecept)

Autor receptu
Vierakuli (10 receptov)

Hodnotenie autora
5 lyžičiek
2
hodnotenia

Komentáre k “Zemiakový chlieb (fotorecept)”

Pre pridávanie komentárov musíte byť prihlásený.

Zemiakový chlieb (fotorecept)

Ingrediencie:

Ingrediencie pre tento recept:   Počet porcií:   5

400 g Biela pšeničná múka
150 g Ražná múka
7 g Droždie
400 g Zemiaky varené 3 ks
320 ml Voda teplá
1 ČL Rasca
2 ČL Soľ
1 ČL Kryštálový cukor
1 PL Slnečnicový olej
2 ČL Destilovaný ocot

Autor receptu
Vierakuli (10 receptov)

90 min príprava 45 min varenie nízka obtiažnosť
7101 videní 0 komentárov
Hodnotenie
4.8 lyžičky
5
hodnotení
Postup receptu:
1

Všetky ingrediencie zmiešame. Vychladnuté uvarené zemiaky nastrúhame do cesta. Miesime ručne aspoň 15 minút alebo robotom 10 minút.

2

Z vymieseného cesta vymodelujeme okrúhly bochník a dáme kysnúť na teplé miesto. Nádobu uzatvoríme vrchnákom.

3

Po pol hodine cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. Cesto mierne rozvaľkáme, poskladáme a opakujeme aspoň dvakrát. Znova vymodelujeme okrúhly bochník a necháme 30 min kysnúť.

4

Keď cesto vykysne, znova cesto poskladáme a vytvarujeme do podlhovasého bochníka. Narežeme vrch a necháme ešte 30 minút dokysnúť.

5

Rúru predhrejeme na 220°C. Vykysnutý chlieb potrieme zmesou z vlažnej vody, soli a oleja. Pečieme 15 min pri 220°C a potom ešte 30 min na 180°C. Keď trochu vychladne, môžeme podávať.

Posledných 5 hodnotení:
Chef
2 Januára 2015
5/5 5 lyžičiek
Julka
31 Decembra 2014
4/5 4 lyžičky
Dominik14
30 Decembra 2014
5/5 5 lyžičiek
michaela
2 Marca 2014
5/5 5 lyžičiek
Ochutnaj
22 Februára 2014
5/5 5 lyžičiek
Nutričné hodnoty receptu

Počet porcií: 5
Kalórií: 866

Hodnota jednej porcie
Tuk: 42 g
Sacharidy: 107 g
Bielkoviny: 20 g